11 nov. 2008

Futur Finances a IB3 i a TV Mallorca Notícies del dissabteAquest cap de setmana hem pogut veure dues notícies en les que es recollien les paraules d'en Pau A. Monserrat, professional de Futur Finances sobre dos temes d'actualitat del món econòmic:


Per una part, IB3 Notícies cap de setmana va tractar sobre la Borsa i la crisis actual. Es va parlar de la possibilitat de que els mercats hagin tocat fons, dels riscos inherents a invertir en les empreses cotitzades (amb especial menció a la necessitat d'analitzar el risc de fallida d'aquestes firmes) i de la importància de assessorar-se per professionals independents a l'hora d'invertir en el difícil mercat bursàtil.
Per altra banda, es va donar la coincidència que TV Mallorca Notícies cap de setmana del mateix dissabte 08/11/2008 emetés també una entrevista d'en Pau A. Monserrat, en aquest cas on es parlà de l'actual crisis de les empreses de reunificació de deute.

En aquesta entrevista es va parlar de l'actual problemàtica que sofreix el sector de les mal anomenades "reunificadores de deute", grup en el que podríem ubicar en part a Futur Finances.
Dic mal anomenades perquè realment no som "reunificadores de deute", ja que no som entitats financeres. Qui deixa els doblers és una entitat bancària, a la qual les empreses d'intermediació financera (aquest terme creim que és molt més acurat) dirigim al client.

Els intermediaris financers som empreses que proporcionam un servei d'assessorament independent sobre productes financers diversos (préstecs personals, hipotecaris, productes d'inversió, assegurances, etc) i tramitam aquests productes, fent de pont entre el client directe i l'entitat bancària.

Actualment els intermediaris financers passam un període de crisis (quin sector no?), en part degut al tancament del crèdit per part de moltes entitats financeres, en part degut a la caiguda de clients interessats en hipoteques per a comprar-se una vivenda, en part per la mala fama generada per entitats com a Ausbanc en quant a la reunificació de deute (la crítica d'aquest anomenat defensor dels drets dels usuaris de banca ha sigut despietada i sense diferenciar entre els "chiringuitos" financers i els vertaders professionals del sector).

En quant al futur del intermediaris financers, creim que romandran en el mercat els que siguin capaços de proporcionar un servei realment professional, que proporcioni valor afegit pel client.
Les franquícies pensam que estan abocades al fracàs, ja que no han invertit en unitats de negoci dirigides per professionals degudament formats i no aporten gaire als clients finals.

No hay comentarios:

La economía clasificada para todos los públicos

El Blog de Futur Finances, expertos hipotecarios independientes, pretende explicar la realidad hipotecaria y la economía general de una forma clara y fácil de entender.

Responsable del blog

Futur Finances Balears SL
Plaça de l'Olivar, 7 Ppal. D
07002 Palma
971 415 067
info@futurfinances.com

Se le informa que sus datos personales podrán ser incluidos en un fichero cuyo titular es Futur Finances Balears SL, cuya finalidad será exclusivamente gestionar el blog. Sus datos serán tratados de forma confidencial, sin que, salvo consentimiento expreso por su parte, vayan a ser cedidos a otras entidades o terceras personas fuera de los casos legalmente permitidos.
Ud. puede ejercer de forma gratuita sus derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en relación con dichos datos, solicitándolo vía correo electrónico o por escrito en nuestras oficinas.